Make your own free website on Tripod.com

nieuwebannerclaudia.jpg

Q-R-S-T
Home
De meren
Malawi en Tanganyika aquarium
Mbuna aquarium
Malawi cichliden Database
Tanganyika cichliden Database
Ziekten
Medicijnen
Tips / Weetjes
Mijn aquaria
Aquaria bezoekers
Dagboek

Home Malawi database

poisson2.gif

Foto: Claudia Foto: Frans Hoogervorst
Foto: Hobbyvis ( Ger )

Sciaenochromis ahli

 

Karakter:

 

Deze vissen worden ongeveer 18 cm en zijn erg rustig tegenover andere Malawi cichliden. Ik zou deze vissen niet bij drukke Mbuna cichliden houden want dan komt hij niet tot zijn recht.

 

Inrichting:

 

Het aquarium moet minstens 120 cm lang zijn. Ze zeven graag het zand dus een zandbodem is aan te raden. De S. Ahli vrouwtjes stellen het zeer op prijs als er schuilplaatsen aanwezig zijn in het aquarium zodat ze zich even kunnen verstoppen voor agressieve mannetjes. Vooral als ze eitjes in de bek hebben bevinden ze zich graag in de rotspartijen.

 

Kweek:

 

De mannetje bevruchten de eitjes voordat ze in de bek verdwijnen van het vrouwtje. Het vrouwtje houd de eitjes / jongbroed zeker 21 dagen in haar bek. Tussendoor zal het vrouwtje kleine beetjes stofvoer tot zich nemen om het jongbroed mee te voeren. Na 21 dagen laat het vrouwtje de jonge visjes ( als het veilig is ) uit haar bek. Als er gevaar dreigt zal het vrouwtje de jonge visjes weer in haar bek nemen. Na ruim een week staan de jonge visjes er alleen voor en moeten ze zelf zien te overleven.

 

Voeding:

 

Deze vissen zijn geen moeilijke eters. Ze eten eigenlijk alles. Bijvoorbeeld: droogvoer, cichliden sticks, garnaaltjes, mysis, cyclops, artemia, koolvisfilet, krill, zwarte- en witte muggenlarven.

 

Waterconditie:

 

Watertemp: 24 t/m 27 C

 

PH: 7,3 t/m 8,8

 

Herkomst:

 

Malawimeer, in alle delen van het meer in de rotsachtige zones langs de oevers.
 
Eigen ervaringen over deze soort:
 
Claudia schrijft:
 
Ik ben begonnen met een koppel en had deze vissen bij mijn andere Malawi's gezet, maar al snel bleek dat ze niet goed geaccepteerd werden door mijn Mbuna soorten. Het vrouwtje was een stuk kleiner en die werd nog wel een beetje geaccepteerd maar het mannetje hebben ze tot 2 keer toe bijna afgeslacht. Ik heb toen het mannetje apart gezet tot hij helemaal genezen was en toen nog een poging gewaagd maar helaas dit verliep ook niet goed dus zit hij nu apart in een aquarium met andere hele rustige vissen en dat gaat prima. Hij laat echt zien dat hij de baas is. Het vrouwtje is korte tijd nadat ik het mannetje verwijderd had verdwenen. Ik heb nog een vrouwtje gekocht maar helaas had ze een slechte eiproductie en is daaraan gestorven. De vrouwen hebben het helaas nooit goed gedaan in mijn aquarium. Omdat ze vrij prijzig zijn laat ik Ahli zo maar zitten zonder vrouw en dat bevalt hem ook prima.

Home Malawi database

Copyright 2003-2006 claudiacichlids.tripod.com All rights reserved | Beheerder Claudia |